Mediterrán spenótos táskák
Finom és egészséges, vegán harapnivalók, amiket magaddal vihetsz a munkába, vagy elcsomagolhatod a gyerekeknek az iskolába.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 1 kis lilahagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek. olívaolaj
- 250 g friss spenótlevél vagy felengedett fagyasztott spenót
- 25 g aszalt zöldség (pl. paradicsom vagy paprika) csíkokra vágva (a pácolajat megtartjuk)
- 50 g vegán sajt reszelve
- 15 g mandulaforgács a szóráshoz
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd összekeverjük a spenóttal és az aszalt zöldséggel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hat egyenlő téglalapra vágjuk.
-
Lépés 4
A tésztadarabokon eloszlatjuk a spenótos keveréket, majd megszórjuk vegán sajttal. A tésztát átlósan félbehajtjuk, hogy háromszöget kapjunk. Az oldalait jól lenyomkodjuk, megkenjük olajjal és megszórjuk mandulával.
-
Lépés 5
A spenótos táskákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ez a recept vendégvárónak is tökéletes, csak két- vagy háromszoros mennyiséget süssünk belőle.