Mediterrán táskák hússal, paradicsommal és olívával
- 15 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12 táskához:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 540 g
- 350 g darált hús
- 2 db újhagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 doboz paradicsomkonzerv
- 3 ek olívaolaj
- 15 db olívabogyó vegyesen, magozva, aprítva
- Bazsalikom, petrezselyem, oregano finomra aprítva
- Só, fűszersó, bors, cayenni bors őrölve
- 1 tk sűrített paradicsom
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az olívaolajat forrósítsuk fel, az aprított újhagymát futtassuk meg rajt. A húst adjuk hozzá, és takarék lángon pirítsuk. Adjuk hozzá a fokhagymát is, és rövid ideig pirítsuk együtt.
-
Lépés 3
A maradék hozzávalókat keverjük össze, sóval, borssal, cayennei borssal fűszerezzük, az aprított zöldfűszerekkel ízesítsük. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki. A tésztát vágja 12 x 12 cm-es négyzetekre, a széleket felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
A tésztanégyzetek közepére tegyen 1-1 evőkanálnyi tölteléket, majd a tésztát mind a négy széléről hajtsuk középre - a tetejét tojással kenjük meg, és a tésztamaradékból vágott kis darabokkal fedjük le.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 15 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
A táskák mellé olívabogyót, rukkolát és sajtot kínáljunk!