Mediterrán töltött focaccia
Próbáld ki mini focacciáinkat mediterrán töltelékkel: lédús olajbogyóval vagy aszalt paradicsommal töltjük meg. Ideálisak salátákhoz, vagy snacknek két étkezés között. Egyszerűen finom!
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 7 perc
Hozzávalók 6 db-hoz vagy 12 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 g kimagozott olajbogyó vagy aszalt paradicsom szeletekre vágva
- 4 ek. olívaolaj
- friss rozmaring
- kevés liszt
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 egyforma szélességű csíkra vágjuk.
-
Lépés 3
A tészta egyik felét megszórjuk a kimagozott és felaprított olívával vagy aszalt paradicsom darabokkal. A tészta másik felét ráhatjuk és a széleket erősen összenyomkodjuk.
-
Lépés 4
A tésztát kicsit belisztezzük és néhány csepp olívaolajjal meglocsoljuk.
-
Lépés 5
A tetejét is megszórjuk kimagozott és felaprított olívával vagy aszalt paradicsom darabokkal és rozmaringgal díszítjük.
-
Lépés 6
A töltött focaccia-kat előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Próbáld ki mindkét verziót, vagy akár pestóval töltve is! Használj különböző fűszernövényeket ízlés szerint.