Medvehagymás csomók
krémsajttal
1 Bewertung
Finom, medvehagymás falatok Tante Fanny friss pizzatésztájából. Dobd fel egy kis krémsajttal és élvezd ki a kora tavaszi ízeket.
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 7-8 medvehagymás csomóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 50 g krémsajt
- 25 g friss medvehagyma apróra vágva
- 1 tojás
- 40 g dió reszelve
- őrölt só és bors
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot a medvehagymával, tojással és dióval összekeverjük, sóval és borssal ízesítsük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsire kitekerjük. A krémsajtos keveréket kenjük el a tészta felén, és hajtsuk rá a tészta másik felét.
-
Lépés 4
A tésztát kb. 2 cm-es széles csíkokra vágjuk és lazán csomózzuk össze őket.
-
Lépés 5
A medvehagymás csomókat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Remekül illik hozzá egy friss tavaszi saláta.