
Medvehagymás pizza

Kóstoltál már medvehagymás pizzát? A medvehagyma finom fokhagymás jegye tökéletesen harmonizál a ropogós, vékony tésztával. Karfiollal és parmezánnal kiegészítve igazán tavaszias pizza lesz belőle.
- kb. 12-15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 medvehagymás pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 200 g tejföl
- 2 csokor medvehagyma (kb. 100 g) apróra vágva
- 250 g karfiol vékony szeletekre vágva
- 100 g pörkölt tökörmogyoró durvára vágva
- 80 g reszelt parmezán
- kb. 100 ml olívaolaj
- őrölt só és bors

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt összekeverjük az apróra vágott medvehagyma felével, sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, megkenjük a medvehagymás tejföllel és a tetejére karfiolt teszünk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.
-
Lépés 4
A pizzát előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
-
Lépés 5
A pestohoz a maradék medvehagymát a mogyoró és a parmezán felével és a maradék olívaolajjal összepürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
-
Lépés 6
Közvetlenül a sütés után a pizzára pestot csorgatunk, majd megszórjuk a maradék mogyoróval és parmezánnal.
Ha marad pesto, egy csatos üvegben a hűtőben tároljuk.