medvehagymás pizza

Medvehagymás pizza

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Kóstoltál már medvehagymás pizzát? A medvehagyma finom fokhagymás jegye tökéletesen harmonizál a ropogós, vékony tésztával. Karfiollal és parmezánnal kiegészítve igazán tavaszias pizza lesz belőle.

  • kb. 12-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 medvehagymás pizzához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 200 g tejföl
  • 2 csokor medvehagyma (kb. 100 g) apróra vágva
  • 250 g karfiol vékony szeletekre vágva
  • 100 g pörkölt tökörmogyoró durvára vágva
  • 80 g reszelt parmezán
  • kb. 100 ml olívaolaj
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejfölt összekeverjük az apróra vágott medvehagyma felével, sóval, borssal ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, megkenjük a medvehagymás tejföllel és a tetejére karfiolt teszünk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal.

  4. Lépés 4

    A pizzát előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.

  5. Lépés 5

    A pestohoz a maradék medvehagymát a mogyoró és a parmezán felével és a maradék olívaolajjal összepürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  6. Lépés 6

    Közvetlenül a sütés után a pizzára pestot csorgatunk, majd megszórjuk a maradék mogyoróval és parmezánnal.

Tipp

Ha marad pesto, egy csatos üvegben a hűtőben tároljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!