Medvehagymás táskák sonkával
A medvehagymás táskákat sonkával csomagolhatjuk a lurkóknak uzsonnára, de finom harapnivaló piknikezéshez vagy reggelihez kávé mellé.
- 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 250 g krémsajt
- 1 csokor friss medvehagyma apróra vágva
- 1 tojás a kenéshez sárgája és fehérje külön választva
- 6 szelet sonka
- 50 g tökmag apróra vágva
- kevés őrölt bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot a fokhagymával és a tojássárgájával összekeverjük és borssal ízlés szerint ízesítjük.
-
Lépés 3
Minden egyes sonkaszeletre 1-2 evőkanálnyi tölteléket helyezünk, majd feltekerjük.
-
Lépés 4
A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, majd széltében vágjuk három téglalapra. A téglalapokat átlósan is vágjuk el, így kapunk 6 háromszöget.
-
Lépés 5
Vágjuk be a háromszögeket mindkét oldaltól a közepe felé indulva háromszor. Helyezzük a sonkatekercset a szélesebb oldalra, majd hajtsuk rá a bevágott oldalakat.
-
Lépés 6
Kenjük meg a tésztát tojásfehérjével és hintsük meg az apróra vágott tökmaggal.
-
Lépés 7
A medvehagymás táskákat a sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Medvehagyma helyett használhatunk más zöldfűszereket vagy zöldségeket is, például petrezselymet vagy metélőhagymát.