Medvehagymás-zöldséges quiche
A medvehagymát nem csak levesbe vagy pesto készítéséhez lehet felhasználni. Ízletes fogásokat, finom vacsorákat készíthetsz, ha összedobod egy quiche tésztába az otthoni, maradék zöldségekkel.
- 35-40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 quiche-formához (Ø 28 cm):
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 1/2 brokkoli apróra vágva
- 2 újhagyma vagy fiatal póréhagyma apróra vágva
- 100 g borsó
- 250 g tejföl
- 4 tojás
- 50 g friss medvehagyma durvára vágva
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tejfölt, a tojást és a medvehagymát összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát kitekerjük és a sütőpapírral együtt egy kerek formába fektetjük (⌀ 28 cm). A lelógó tésztaszéleket ízlésesen visszahajtjuk.
-
Lépés 4
A brokkolit, az újhagymát és a borsót elegyengetjük a quiche alapon, majd ráöntjük a tejfölös mártást.
-
Lépés 5
A medvehagymás quiche-t a sütő legalsó sínén 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
A brokkoli helyett használhatunk akár karfiolt, sárgarépát vagy főtt burgonyát is.