Meggyes – gesztenyés rétes
- kb. 30 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 50 dkg gesztenyemassza
- 25 dkg meggybefőtt leszűrve és kimagozva
- 2 dl meggybefőttlé
- 5 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 ek rum
- cs csipet só
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A gesztenyemasszát keverjük habosra a felvert tojással, a rummal és annyi tejjel, hogy ne túl lágy, de azért még kenhető krémet kapjunk.
-
Lépés 3
A gesztenyekrémet dolgozzuk össze a meggyel.
-
Lépés 4
A rétestésztát szedjük lapjaira (egy-egy rúd réteshez három lapot használjunk)
-
Lépés 5
Az első lapot nedves konyharuhára borítsuk, és ecset segítségével olvasztott vajjal kenjük meg. Borítsuk rá a második lapot, azt is vajazzuk meg, majd a harmadik lap vajazása következik. A szélére egy csíkban kenjünk a töltelék felét, és csavarjuk fel.
-
Lépés 6
Tegyük kikent sütőlemezre.
-
Lépés 7
A másik rudat ugyanígy készítsük el.
-
Lépés 8
Tetejüket ugyancsak olvasztott vajjal kenjük meg, és előmelegített, forró sütőben süssük pirosra.
-
Lépés 9
Még melegen szeleteljük fel, és kevés porcukorral meghintve tálaljuk.
Ha nincs éppen 2 evőkanál rumunk, használhatunk a recepthez 1 teáskanál rumaromát is.