Mézes dominó kockák
- 6 - 7 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 12-16 kockához:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- 15 dkg zöld marcipánrúd
- 3-4 ek szilvalekvár
- 20 dkg étcsokoládé olvasztva
- 2-3 ek olaj (pl. dióolaj)
- 4-5 gerezd fehér csokoládé olvasztva
- fogpiszkálók
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mézeskalács tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb. 5 mm vastagságúra.
-
Lépés 3
A téglalap alakúra kinyújtott tésztát éles késsel vágjuk félbe, majd a mézes lapokat helyezzük sütőpapírral együtt sütőlapra.
-
Lépés 4
A tésztát kenjük meg pici vízzel, majd előmelegített sütőben 6 - 7 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 5
Mialatt a tészta sül, a marcipánt nyújtsuk ki fele akkorára, mint a mézes tészta.
-
Lépés 6
Amikor a mézes kisült, vegyük ki a sütőből, majd távolítsuk el a sütőpapírt. A tészta alsó oldalát kenjük meg vékonyan lekvárral.
-
Lépés 7
Az egyik felére helyezzük a kinyújtott marcipánt, majd tegyük rá a másik, lekvárral megkent lapot is.
-
Lépés 8
A töltött lapokat még langyosan szeleteljük, először csíkokra, majd a csíkokat kisebb kockákra. Mindegyik kockába tűzzön egy fogpiszkálót.
-
Lépés 9
Az étcsokoládét gőz felett olvasszuk fel az olajjal, ebbe mártsa a kockákat, majd tegyük sütőpapírra, és a fogpiszkálót rögtön távolítsuk el. A süteményeket tegyük hűvös helyre, hogy a bevonó megszilárduljon.
-
Lépés 10
A fehér csokoládét olvasszuk fel 1 ek. olajjal, tegyük habzsákba, és ezzel díszítsük a dominókat.
A süteményeket díszíthetjük különböző karácsonyi motívumokkal is.
Köszönjük Hadarik Rita újabb kreatív receptjét.