Mézeskalács szívek és csillagok
0 Bewertungen
- 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10-12 db mézeskalácshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- mandula szeletelve
- dióbél negyedelve
- kandírozott cseresznye félbe vágva
- Citrom vagy csokoládémáz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát röviden gyúrjuk át, és lisztezett deszkán 5 - 7 mm vastagra nyújtsuk ki.
-
Lépés 3
Szaggassuk a kívánt formára, majd ízlés szerint dióval, mandulával, kandírozott gyümölccsel díszítsük.
-
Lépés 4
A kihűlt süteményt sütés után citrom vagy csokoládémázzal is díszíthetjük.
Tipp
Ha alumínium dobozban tároljuk, tovább puhák maradnak a mézeskalácsok.