Mini bundás banán
- b. 10 - 12 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 16 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 2 db banán hámozva, csíkokra vágva
- 2 ek olívaolaj (napraforgóolaj vagy kókuszolaj)
- 4 ek víz vagy tej
- 4 ek kakaópor
- 2 ek xilit (nyírfacukor)
- dió hámozva, durvára vágva
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A banánokat vágjuk széltében félbe, majd hosszában is kétszer félbe, így a két banánból 16 csíkot kapunk.
-
Lépés 3
A friss rétestésztát tekerjük ki, és 3 lapot terítsünk egymásra, közéjük kenjünk olajat.
-
Lépés 4
Az egymásra rétegezett, kiterített réteslapot vágjuk 8 egyenlő téglalap alakúra.
-
Lépés 5
A tésztalapokra tegyünk 1-1 banáncsíkot, a tésztaszéleket hajtsuk be, majd tekerjük fel a rétestésztát a banánra.
-
Lépés 6
Az így elkészített csomagokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, hajtással lefele, és előmelegített sütőben kb. 10 - 12 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 7
A 4 ek. vizet keverjük össze a kakaóval és a nyírfacukorral, főzzük fel, és ezzel a csokiöntettel tálaljuk.
Banán helyett kipróbálhatjuk a receptet almával is.