Mini Calzone szalámival
- kb. 15 - 20 perc
- 200° C
- 180° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 3 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 50 g szalámi szeletelve
- 125 g mozzarella apróra kockázva
- 100 g paradicsom apróra kockázva
- kb. 1 ek friss bazsalikom durvára aprítva
- 125 g ricotta
- articsóka ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalámiszeleteket vágjuk apróra.
-
Lépés 3
A szalámit, mozzarellát, paradicsomot, bazsalikomot és ricottát keverjük össze, sóval és borssal ízesítsük.
-
Lépés 4
A pizzatésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, tegyük lisztezett felületre, és keresztben vágjuk 3 részre.
-
Lépés 5
A tölteléket osszuk háromfelé, és mindegyik tésztacsík felére halmozzuk a tölteléket, majd a tészta másik felével takarjuk be.
-
Lépés 6
A tésztaszéleket jól nyomkodjuk össze, ha villával nyomkodjuk össze a széleket, szép mintázatot kapunk.
-
Lépés 7
A mini-calzonékat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és kb. 15 - 20 perc alatt süssük készre.
Mozzarella helyett használhatunk feta sajtot is!