Mini csirkehúsos pite
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 12 csészéhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 csirkemell csíkokra vágva
- 2 db sárgarépa reszelve
- negyed szár póréhagyma karikázva
- 100 g borsó (kiolvasztott)
- 150 ml tejszín
- 1 csokor frissen vágott petrezselyem
- 1 tojás a kenéshez
- 1 ek. szezámmag a díszítéshez
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A csirkét, a zöldséget és a tejszínt összekeverjük, sóval és borssal ízesítjük. Az egészet 150 ml vízzel együtt egy edénybe tesszük és kevergetés mellett összeforraljuk, majd hozzáadjuk a petrezselymet.
-
Lépés 3
A csirkés masszát 12 kisméretű, hőálló csészébe tesszük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és kiszúróval 12 kört (kb. 1 cm-rel nagyobb átmérővel, mint a csésze) készítünk belőle.
-
Lépés 4
A tésztát a csészék tetejére helyezzük és a széleken kissé rányomkodjuk. Megkenjük tojással és szezámmaggal díszítjük.
-
Lépés 5
A sütőben a legalsó sínen 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
A megmaradt tésztát tojással is megkenheted és ízlés szerint fűszerekkel vagy fűszernövényekkel megszórhatod.