Mini hot-dog
1 Bewertung
- kb. 10 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 8 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 3 szál virsli 8 db kb. 2 cm-es darabra vágva
- mustár
- 4 szelet bacon szalonna 8 db kb. 3 cm-es darabra vágva
- Szezámmag
- 1 tojás felverve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és keresztben négy egyenlő részre vágjuk. Az így kaptt téglalapokat átlósan átvágjuk, így összesen 8 háromszöget kapunk.
-
Lépés 3
A háromszögek szélesebb oldalát kenjük meg egy-egy kiskanálnyi mustárral. A virsli darabokat tekerjük be egy-egy darabka bacon szalonnával és tegyük a mustáros tésztára. Tekerjük fel a tésztát kifli formába.
-
Lépés 4
A kiflik tetejét kenjük meg tojással és szórjuk meg szezámmaggal.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén kb. 10 perc alatt süssük készre.
Tipp
Mustár helyett használhatsz ketchupot is.