Mini karácsonyfák
Ó szép fenyő, ó szép fenyő… A karácsony közeledtével egyre inkább vágyunk valami különlegesre, ami színesebbé és ízletesebbé teszi az ünnepet. Ezért hoztuk el nektek a mini pizzafákat, amelyek tökéletes kísérői lehetnek bármelyik karácsonyi eseménynek. Legyen szó céges karácsonyi partiról, baráti puncsozásról vagy egy meghitt karácsonyi reggeliről, ezek a mini pizzafák garantáltan nem maradhatnak ki az ünnepi asztalról.
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 40-50 db mini karácsnyfához:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 2 ek. olívaolaj
- 1 tk. pizzafűszer vagy oregánó
- 1/2 tk. tengeri só
- 300 g krémsajt
- 1 csokor friss fűszernövény (bazsalikom, petrezselyem, kakukkfű, zsálya..) ízlés szerint
- 2 ek. gránátalma mag
- néhány ropi
Friss pizzatészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd hosszában 4 csíkra vágjuk. Minden tésztacsíkot további 12 háromszögre vágjuk.
-
Lépés 3
Az olívaolajat keverjük össze a pizzafűszerrel és a tengeri sóval, majd kenjük a tésztára.
-
Lépés 4
A mini karácsonyfákat előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. A krémsajtot összekeverjük a fűszernövények felével.
-
Lépés 5
A megsült tésztadarabok alját egy hurkapálcikával előfúrjuk, majd mindegyikbe nyomunk egy fél ropit, hogy tönköt formáljunk.
-
Lépés 6
A karácsonyfák felét megkenjük krémsajttal, megszórjuk a maradék fűszernövénnyel és a gránátalma magokkal.
A megmaradt karácsonyfákat mártogatóssal tálaljuk.