Mini répás fonott rétesek
- kb. 25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 25 perc
Hozzávalók 3 réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
- 1 ek. olívaolaj
- 20 g friss gyömbér reszelve vagy apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 12 közepes méretű sárgarépa hámozva, szeletekre vágva
- 1 marék Rukkola
- őrölt só és bors
- kevés olívaolaj a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Kevés olívaolajon dinszteljük meg a fokhagymát és a gyömbért, adjuk hozzá a sárgarépát. Ízesítsük sóval és borssal, majd 7-8 percig süssük össze őket.
-
Lépés 3
Adjuk hozzá a rukkolát, egy rövid ideig süssük még, majd vegyük le a lángról és hagyjuk kicsit kihűlni a keveréket.
-
Lépés 4
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és keresztirányban három egyenlő részre vágjuk. A tészta széleitől 8-8 cm-re bevágjuk hosszában, körülbelül 1,5 cm szélesen (lásd. a képen)
-
Lépés 5
A tészta közepére öntsük rá a tölteléket, majd a bevágott tésztaszéléket hajtsuk egymásra. Olívaolajjal kenjük be a tésztát és szórjuk meg szezámmaggal.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.