Mini tejszínes rétes
- kb. 45 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 45 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 kis réteshez:
- 2 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 150 g vaj
- 150 g porcukor
- 1 db citrom héja reszelve
- 1 cs. vaníliás cukor
- 6 tojás szétválasztva
- 5 zsemle héja nélkül (előző napi)
- 1/8 l tej
- Csipet só
- vaj a kenéshez
- 1/2 l tej
Az öntethez:
- 2 tojás
- 100 g kristálycukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A zsemlét áztassuk be tejbe.
-
Lépés 3
A töltelékhez a vajat a fele porcukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a sót, citromhéjat, vaníliás cukrot és egyesével a tojások sárgáit.
-
Lépés 4
A tojásfehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá.
-
Lépés 5
Az áztatott zsemlét, a túrót és a felvert habot forgassuk a tojásos masszához.
-
Lépés 6
A réteslapokat felezzük el, vajjal kenjük meg és a közepére vigyük fel a tölteléket. A széleket hajtsuk be és tekerjük fel a rétest.
-
Lépés 7
A kész réteseket helyezzük egy kivajazott formába varrattal lefelé.
-
Lépés 8
Az öntethez a kristálycukrot a tojásokkal keverjük simára és keverjük a tejhez.
-
Lépés 9
A réteseket előmelegített sütőben kb. 20 percig süssük.
-
Lépés 10
A tésztát szurkáljuk meg és öntsük rá az öntetet.
-
Lépés 11
További 20 - 25 perc alatt süssük készre, amíg a kérge szép barna nem lesz.
Jól illik hozzá egy forró vaníliasodó!