Mogyorókrémes croissant
Villámgyors mogyorókrémes croissant a reggeli asztalra? Ez egyszerűen megoldható a vajas croissant- és leveles tésztánkkal. Mogyorókrémmel töltve pillanatok alatt elkészül a tökéletes reggeli.
- 25-30 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 6 croissant-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 50 g felmelegített mogyorókrém
- 30 g pirított, aprított mogyoró
- 1 tojássárgája 2 evőkanál habtejszínnel elkeverve a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A felmelegített mogyorókrémet egyenletesen a tésztára kenjük és mogyorót szórunk rá.
-
Lépés 3
A tésztát három egyenlő téglalapra vágjuk, mindegyiket megfelezzük átlósan, így hat háromszöget kapunk. Mindegyik háromszöget bevágjuk a szélesebb végén kb. 2 cm mélyen, és feltekerjük croissant-okká.
-
Lépés 4
A croissant-okat megkenjük a tojássárgája-tejszín keverékkel.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben alulról a második rácson kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha szükséges, félidőben lefedjük alufóliával.