mogyorókrémes croissant

Mogyorókrémes croissant

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
1 / 5
3 Bewertungen

Villámgyors mogyorókrémes croissant a reggeli asztalra? Ez egyszerűen megoldható a vajas croissant- és leveles tésztánkkal. Mogyorókrémmel töltve pillanatok alatt elkészül a tökéletes reggeli.

  • 25-30 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 6 croissant-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A felmelegített mogyorókrémet egyenletesen a tésztára kenjük és mogyorót szórunk rá.

  3. Lépés 3

    A tésztát három egyenlő téglalapra vágjuk, mindegyiket megfelezzük átlósan, így hat háromszöget kapunk. Mindegyik háromszöget bevágjuk a szélesebb végén kb. 2 cm mélyen, és feltekerjük croissant-okká.

  4. Lépés 4

    A croissant-okat megkenjük a tojássárgája-tejszín keverékkel.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben alulról a második rácson kb. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha szükséges, félidőben lefedjük alufóliával.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!