Mogyorókrémes tallér
0 Bewertungen
- 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 15 perc
Hozzávalók kb. 12 tallérhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 250 g tejföl
- 50 g vaj
- 20 g porcukor
- 100 g mogyorókrém
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt és szaggassunk tallérokat.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben 180° C-on süssük meg, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A tejfölt, vajat, porcukrot, mogyorókrémet jól keverjük össze, majd hagyjuk állni 15 percig.
-
Lépés 5
Két tallért a krémmel ragasszunk össze, majd a felsőt porcukorral szórjuk meg.
-
Lépés 6
A mogyorókrémes tallérokat hűvös helyen tároljuk.
Tipp
Kekszek sütésénél minden perc számít, ezért 1-2 kekszet süssünk próbaképpen, hogy megfelelő sütési hőmérsékletet és időt állíthassunk be.