Mogyorós koronák
0 Bewertungen
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 8 koronához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 200 g mogyoró vagy dió összetörve
- 70 g cukor
- 100 ml tej
- 1 késhegynyi fahéj őrölve
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 ek. rum
- 1 tojás a kenéshez felverve
- 100 g csokoládé a díszítéshez olvasztva
- Egy kevés liszt
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mogyorót, cukrot, tejet, fahéjat, vaníliás cukrot és a rumot jól összekeverjük.
-
Lépés 3
A mogyorós masszát egyenletesen elosztjuk a tésztán úgy, hogy a felső szélétől 2 cm szabadon maradjon. Az alsó, majd a felső egyharmadát is behajtjuk középre. Egy nyújtófával kb. 3 cm vastagságúra nyújtjuk és 8 egyforma nagyságú szeletre vágjuk.
-
Lépés 4
A szeletek hosszabik végét 4-5 helyen bevágjuk egy késsel. Végül megkenjük őket tojással.
-
Lépés 5
A sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Olvadt csokoládéval ízlés szerint díszítjük.