Mogyorós körtés párna
- 20 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 25–30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 15 párnához:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 15 kis körte felezve, szeletelve
- 3 ek méz
- 100 g mogyoró aprítva
- 1 csipet fahéj őrölve
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül sütőlapra tekerjük ki. Vágjuk fel 8 x 8 cm-es négyzetekre. Felvert tojással kenjük meg, és villával szúrjuk meg a négyzetek közepét. A széleket ne, mert akkor nem jön fel a tészta!
-
Lépés 3
A töltelékhez a mézet, mogyorót és fahéjat keverjük össze.
-
Lépés 4
A körtéket felezzük meg, a magházát vegyük ki, hosszában vékonyan szeleteljük, úgy, hogy a tetejénél ne válasszuk szét.
-
Lépés 5
Minden négyzetre kanalazzunk 1 ek. tölteléket, és mindegyikre fektessünk egy fél körtét.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára és azonnal tálaljuk.
Mogyoró helyett dióval is kipróbálhatjuk a receptet, mindkettő kiválóan passzol a körte ízéhez!