Körtés párna

Mogyorós körtés párna

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 25–30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 15 párnához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül sütőlapra tekerjük ki. Vágjuk fel 8 x 8 cm-es négyzetekre. Felvert tojással kenjük meg, és villával szúrjuk meg a négyzetek közepét. A széleket ne, mert akkor nem jön fel a tészta!

  3. Lépés 3

    A töltelékhez a mézet, mogyorót és fahéjat keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A körtéket felezzük meg, a magházát vegyük ki, hosszában vékonyan szeleteljük, úgy, hogy a tetejénél ne válasszuk szét.

  5. Lépés 5

    Minden négyzetre kanalazzunk 1 ek. tölteléket, és mindegyikre fektessünk egy fél körtét.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára és azonnal tálaljuk.

Tipp

Mogyoró helyett dióval is kipróbálhatjuk a receptet, mindkettő kiválóan passzol a körte ízéhez!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!