Mogyorós szívek
0 Bewertungen
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 10 szívhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 200 g mogyoró vagy dió darálva
- 70 g cukor
- 1 ek. vaníliás cukor
- 2 ek. rum
- 60 ml forró tej
- Tej a kenéshez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A darált mogyorót, a cukrot, vaníliás cukrot és a rumot a forró tejjel elkeverjük és hűlni hagyjuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és elfelezzük. Az elfelezett tészta egyik felét megszórjuk a mogyorós töltelékkel. A másik tésztával lefedjük és finoman megnyomkodjuk.
-
Lépés 4
Kb. 2 cm-es csíkokat vágunk, amiket aztán megtekerünk. A megtekert csíkokat szív alakúra formázzuk és tejjel megkenjük.
-
Lépés 5
Az előmelegített sütő legalsó sínén 15 - 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Okos ötlet: 100g porcukrot és 2 ek. meleg vizet elkeverünk és a cukormázat a még meleg süteményre locsoljuk.