Mogyoróvajas csigák
Mogyoróvaj és karamell – verhetetlen kombináció. A Tante Fanny friss vajas kelt tésztájából készült finomság tökéletes kísérője lehet a délutáni kávénak.
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 12 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 250 g mogyoróvaj
- 4-5 ek. karamell szósz
- 50 g sózott földimogyoró apróra vágva
- 1 ek. vaj a kenéshez
- 3 ek. kristálycukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sütőedényt megkenjük vajjal, majd megszórjuk kristálycukorral.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd megkenjük mogyoróvajjal.
-
Lépés 4
A tésztát alulról szorosan feltekerjük, majd kb. 3 cm széles szeletekre vágjuk. A csigákat egymás mellé a sütőedénybe helyezzük.
-
Lépés 5
A mogyoróvajas csigákat a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A karamell szószt a csigákra öntjük, majd meghintjük az apróra vágott sózott földimogyoróval.
A csokoládé szerelmesei karamell szósz helyett csokoládé-öntetet is használhatnak és a csigák feltekerése előtt megszórhatják csokireszelékkel.