Mogyoróvajas pite
Mogyoróvaj szerelmesei figyelem! Tejszínhabbal, csoki- és karamellszósszal és tört földimogyoróval ez a desszert egy valóra vált álom!
- kb. 30 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 1 pitéhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 300 g mogyoróvaj
- 200 g krémsajt vagy mascarpone
- 100 g porcukor
- kevés bourbon vanília aroma
- 125 ml tejszínhab
- csokoládé- és karamellszósz
- apróra vágott földimogyoró a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy tortaformába fektetjük úgy, hogy a lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. A tészta alját villával többször megszurkáljuk.
-
Lépés 3
Egy sütőpapírt a tésztára helyezünk, ráöntjük a hüvelyest és kb. 20 percig a legalsó sínen vakon sütjük. A hüvelyeseket leöntjük a tésztáról és további 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 4
A tésztát kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
Összekeverjük a mogyoróvajat, a krémsajtot és a porcukrot.
-
Lépés 6
A tejszínhabot jól felverjük, és a mogyoróvajas keverékhez adjuk.
-
Lépés 7
A mogyoróvajas keveréket a kihűlt tésztára öntjük, elsimítjuk és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
-
Lépés 8
Tejszínhabbal, csoki- és karamellszósszal díszítjük. A tetejére apróra vágott földimogyorót szórunk.