Morzsás almás pite
A mennyei morzsás almás pite a család kedvence! Nem igényel nagyobb konyhai alapismeretet, ellenben fantasztikus íze van. Használhatsz hozzá friss almát reszelve, vagy akár almapürét, amit otthon találsz a kamrában. Néhány hozzávalóból és Tante Fanny friss édes linzertésztájából pillanatok alatt elkészítheted ezt az ínycsiklandozó desszertet.
- 35-40 perc
- 190°C
- 170°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 pitéhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 500 g almapüré
- 50 g fahéjas cukor
- 100 g hideg vaj
- 150 g búzaliszt
- kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy kisebb tepsibe (29x20,5 cm). A lelógó tésztaszéleket ízlésesen visszahajtjuk a szélekre és a tészta alját villával megszurkáljuk.
-
Lépés 3
A tésztát az almamártással egyenletesen megkenjük. A fahéjas cukrot, a vajat és a lisztet kézzel összekeverjük és az almás tésztára morzsoljuk.
-
Lépés 4
A tortát a sütő alsó sínén 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Kicsit hűlni hagyjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.