Mozzarellás – paradicsomos – bazsalikomos szeletek
- 10-12 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 8 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 2-3 csomag mozzarella szeletelve
- koktélparadicsom felezve
- Kevés olívaolaj
- friss bazsalikomlevél aprítva
- tengeri só frissen őrölt bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, széltében vágjuk négy egyforma széles csíkra, fektessük rá a mozzarellaszeleteket, és a felezett koktélparadicsomot.
-
Lépés 3
Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, és kb. 12-15 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 4
Tálalás előtt szórjuk meg friss bazsalikomlevéllel, ízesítsük tengeri sóval és borssal.
Ez egy Olaszországban nagyon kedvelt, ennek ellenére nálunk kevésbé elterjedt pizza variáció. Kevés összetevőből gyorsan elkészíthető. Az összetevők egyedi íze ennél a receptnél különösen jól érvényesül!
Tálaljuk friss, vegyes salátával, pl. uborka, paradicsom, ruccola – garantáltan felidézi a szabadságon töltött idő hangulatát!