narancsos-vajas-kekszek

Narancsos-vajas kekszek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
2 Bewertungen

A friss linzertésztából készült narancsos-vajas kekszek nem hiányozhatnak a kekszes tányérról! Karácsonyi fűszerekkel bolondítva az egyik kedvenc ropogtatnivaló lehet az ünnepekkor.

  • kb. 6-8 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók kb. 18 db kekszhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
  • 80 g vaj
  • 80 g porcukor
  • 1/2 narancs héja és leve
  • 1 tk. citrom héja
  • kevés fahéj
  • 1 csipet őrölt kardamom
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • csokoládéöntet díszítésnek

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Lisztezett munkalapon a tésztát körülbelül 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt formákat.

  3. Lépés 3

    A kekszeket a sütőben körülbelül 6-8 percig sütjük a középső rácson.

  4. Lépés 4

    A puha vajat a porcukorral krémesre keverjük. Hozzákeverjük a reszelt narancshéjat és a narancs levét, valamint a reszelt citromhéjat.

  5. Lépés 5

    A narancskrémmel összeragasztunk 2 db kekszet és csokoládéöntettel díszítjük.

Tipp

A kekszet hűtve, körülbelül 3 nap alatt fogyasszuk el.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!