Narancsos-vajas kekszek
A friss linzertésztából készült narancsos-vajas kekszek nem hiányozhatnak a kekszes tányérról! Karácsonyi fűszerekkel bolondítva az egyik kedvenc ropogtatnivaló lehet az ünnepekkor.
- kb. 6-8 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók kb. 18 db kekszhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 400 g
- 80 g vaj
- 80 g porcukor
- 1/2 narancs héja és leve
- 1 tk. citrom héja
- kevés fahéj
- 1 csipet őrölt kardamom
- 1 csipet őrölt szegfűszeg
- csokoládéöntet díszítésnek
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Lisztezett munkalapon a tésztát körülbelül 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk a kívánt formákat.
-
Lépés 3
A kekszeket a sütőben körülbelül 6-8 percig sütjük a középső rácson.
-
Lépés 4
A puha vajat a porcukorral krémesre keverjük. Hozzákeverjük a reszelt narancshéjat és a narancs levét, valamint a reszelt citromhéjat.
-
Lépés 5
A narancskrémmel összeragasztunk 2 db kekszet és csokoládéöntettel díszítjük.
A kekszet hűtve, körülbelül 3 nap alatt fogyasszuk el.