Narancstorta pisztáciával
2 Bewertungen
- 30-35 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 35 dkg krémsajt
- 3 tojás
- 1 cs. vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 narancs reszelt héja
- 2 egész narancs meghámozva, karikákra vágva
- vaj a forma kikenéséhez
- Pisztácia apróra vágva, a szóráshoz
- 50 g kristálycukor a karamellhez
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A krémsajtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a narancshéjat és a tojásokat jól összekeverjük.
-
Lépés 3
Egy kerek formát kivajazunk és a tésztát beletesszük. A széleit hullámos formában eligazítjuk. A krémet a tésztára töltjük.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 30-35 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk a tésztát.
-
Lépés 5
Míg a tészta hűl, egy serpenyőben a kristálycukrot karamellizáljuk. Tálalás előtt a tortára helyezzük a narancs szeleteket és meglocsoljuk a frissen készült karamellel. Végül megszórjuk aprított pisztáciával.
Tipp
Okos ötlet: a fűszeresebb ízek kedvelői 4-5 szem szegfűszeggel ízesített vízben előfőzhetik a narancs szeleteket.