Narancstorta pisztáciával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
4 / 5
2 Bewertungen
  • 30-35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 35 dkg krémsajt
  • 3 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2 egész narancs meghámozva, karikákra vágva
  • vaj a forma kikenéséhez
  • Pisztácia apróra vágva, a szóráshoz
  • 50 g kristálycukor a karamellhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémsajtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a narancshéjat és a tojásokat jól összekeverjük.

  3. Lépés 3

    Egy kerek formát kivajazunk és a tésztát beletesszük. A széleit hullámos formában eligazítjuk. A krémet a tésztára töltjük.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén kb. 30-35 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk a tésztát.

  5. Lépés 5

    Míg a tészta hűl, egy serpenyőben a kristálycukrot karamellizáljuk. Tálalás előtt a tortára helyezzük a narancs szeleteket és meglocsoljuk a frissen készült karamellel. Végül megszórjuk aprított pisztáciával.

Tipp

Okos ötlet: a fűszeresebb ízek kedvelői 4-5 szem szegfűszeggel ízesített vízben előfőzhetik a narancs szeleteket.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!