Négysajtos pizza (quattro formaggio)
0 Bewertungen
- kb. 12-15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 szelethez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 50 g mozzarella szeletelve
- 50 g gorgonzola felkockázva
- 50 g ementáli durvára reszelve
- 40 g parmezán finomra reszelve
- Néhány szál ruccola
- só
- olívaolaj
- Friss kakukkfű levelei apróra vágva
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a négyféle sajtot halmozzuk a tésztára úgy, hogy a tészta egy-egy negyedére különböző sajtot teszünk.
-
Lépés 3
A mozzarellát és a parmezánt sóval (pl. durva szemcsés tengeri só) hintsük meg. A friss kakukkfüvet is szórjuk a pizzára.
-
Lépés 4
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 12-15 perc alatt süssük készre.
-
Lépés 5
Időközben a ruccolát tisztítsuk meg, mossuk, majd szárítsuk le és tálaláskor szórjuk a pizzára!
Tipp
Ha sok ruccolánk van, készíthetünk hozzá salátát is: egy kis balzsamecettel meglocsolva máris kész!