Normandiai almás lepény fagylalttal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 10-15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4-6 lepényhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajas leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd egy kisebb tányért helyezzünk rá, és éles késsel vágjuk körbe. Adagonként egy-egy darabot készítsünk.

  3. Lépés 3

    A kivágott köröket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg olvasztott vajjal, majd az almapürével.

  4. Lépés 4

    Az almákat hámozzuk meg, vágjuk négy felé, a magházat vájjuk ki, majd szeleteljük vékony cikkekre. Az almaszeleteket rendezzük a tésztára, kenjük át olvasztott vajjal és barna cukorral szórjuk meg.

  5. Lépés 5

    200 °C-ra előmelegített sütőben a sütő legalsó sínére helyezve süssük kb. 10 - 15 percig.

  6. Lépés 6

    Tálalás előtt grillező pisztollyal pirítsuk meg a tetejét, majd kanalazzunk rá ízlés szerinti mennyiséget a vaníliafagylaltból.

Tipp

Többféle alma is jó választás lehet a recepthez, az enyhén savanykás almafajtákat is ajánljuk, mint például a Golden Delicious vagy Idared fajtákat.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!