Nugát torta körtével
és tökmaggal
0 Bewertungen
- 15-20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Egy tepsihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 4 körte hámozva, felezve, magozva
- 1/2 citrom leve
- 150 g friss sajt
- 300 g nugát vagy csokoládékrém
- 1 ek. tökmag pirítva
Ezzel készítsd:
Ezzel is elkészítheted
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
Egy nagy edényben vizet forralunk, beletesszük a citromlevet és a körtéket, kb. 15 percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük. A lelógó széleket kb. 1 cm szélességben visszahajtjuk és és megnyomkodjuk. Villával megszurkáljuk.
-
Lépés 4
Nugátkrémet és a friss sajtot összekeverjük, majd ezzel a masszával megkenjük a tésztát és ráhelyezzük a körtedarabokat.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 15 – 20 percig sütjük.
-
Lépés 6
Tökmaggal megszórva tálaljuk.
Tipp
Okos ötlet: Különösen finom, ha pirított tökmag helyett kandírozott tökmagot használunk.