Ropogós
Nugátkrémes-banános sütemény
pizzatésztából
0 Bewertungen
Egyszerű, de nagyszerű nugátkrémes-banános sütemény, meglepő módon pizzatésztából. Próbáld ki bátran, az egész család imádni fogja.
- kb. 16-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 1 tepsi süteményhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 150 g nugátkrém
- 2 banán szeletelve
- 50 g pörkölt földimogyoró (ízlés szerint sózott vagy sózatlan)
- 1-2 ek. juharszirup
Ezzel készítsd:
Ezzel is elkészítheted
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és a sütő legalsó sínén kb. 8-10 perc alatt elősütjük.
-
Lépés 3
Ezután a pizzatésztát megkenjük a nugátkrémmel, körbe 1 cm-es szegélyt szabadon hagyva, majd beterítjük a banánszeletekkel. További 8-10 percig sütjük.
-
Lépés 4
Ha elkészült, megszórjuk mogyoróval és egy kevés juharszirupot csepegtetünk rá.
Tipp
Banán helyett ízlés szerint használhatunk ananászt, narancsot vagy piros bogyós gyümölcsöket is.