
Nugátkrémes cruffin

Imádjuk a muffint, imádjuk a croissant-t, miért ne imádnánk a kettő keverékét, a cruffint? Élesztős leveles tésztából könnyedén elkészíthető, használd hozzá a kedvenc tölteléked.
- kb. 25 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 12 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 100 g mogyorós nugátkrém
- 3 ek. krokant
- 3 ek. fahéjas cukor a szóráshoz
- olvasztott vaj a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és széltében kétszer, hosszában egyszer elvágjuk, hogy 6 téglalapot kapjunk.
-
Lépés 3
A tésztákat vékonyan megkenjük a mogyorós nugátkrémmel és rétesszerűen feltekerjük. A tekercseket hosszában kettévágjuk, így kapunk 12 tésztát. A tésztát kicsit hosszabbra nyújtjuk, és vágott oldalával befelé csigává tekerjük. A cruffinokat kivajazott muffinformába tesszük és megszórjuk grillázzsal.
-
Lépés 4
A sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Még melegen, fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
Ha nincs kéznél grillázs, darált diót is használhatunk.