Nyári pita
Ízletes nyári pita, ami tökéletes nassolnivaló egy forró nyári napon. Pillanatok alatt elkészül és ízlésednek megfelelően töltheted meg.
- 10-15 perc
- 180°C
- 160°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- kevés olívaolaj a kenéshez
- 2 ek. szezámmag a szóráshoz
- 1/4 uborka felkockázva
- 6 koktélparadicsom apróra vágva
- 150 g feta durvára morzsolva
- 1 lilahagyma karikára vágva
- 200 g görög joghurt
- 1 citrom héja és leve
- 1 csipet kömény
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 4 egyenlő téglalapra vágjuk. Megkenjük kevés olívaolajjal.
-
Lépés 3
A téglalapokat, mint egy könyvet összehajtjuk. A széleket calzone-stílusban lekerekítve visszahajtjuk. Megfordítjuk a tésztákat, megkenjük újra olívaolajjal és megszórjuk szezámmaggal.
-
Lépés 4
A pitákat sütő középső sínén 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Közben a görög joghurtot sóval, borssal, köménnyel és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
-
Lépés 6
A felkockázott uborkát, a karikákra vágott lilahagymát, a apróra vágott paradicsomot és a durvára morzsolt fetát összekeverjük egy tálban, majd sóval és a citrom levével ízesítjük.
-
Lépés 7
A pitákat a visszahajtás mentén félbevágjuk és megtöltjük a salátával, majd a tetejére joghurtot csorgatunk.
Töltsd meg a pitát a kedvenc zöldségeiddel, és ha nem akarsz vegetáriánus változatot készíteni, apróra vágott sült csirkemellel is feldobhatod a pitádat.