Óbécsi almás rétes
- kb. 35 perc
- 190 °C
- 170 °C
- 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 nagy réteshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 750 g savanykás alma vékonyra vágva
- 1 citrom leve
- 1/16 l rum
- 50 g mazsola
- 50 g kristálycukor
- 1 cs vaníliáscukor
- 50 g dió aprítva
- 1 ek fahéj őrölve
- 1 csipet só
- 70 g vaj
- 50 g zsemlemorzsa
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az összevágott almára csöpögtessük rá a citromlevet, és adjuk hozzá a mazsolát, cukrot, vaníliáscukrot, fahéjat, sót, és jól keverjük össze. Egy fél órát hagyjuk pihenni.
-
Lépés 3
Ezalatt az idő alatt egy kis vajon vagy margarinon pirítsuk meg a zsemlemorzsát.
-
Lépés 4
3 réteslapot fektessünk egymásra és az olvasztott vajjal kenjük meg, majd a másik 3 réteslapot is fektessük rá. A tészta alsó harmadát kenjük meg a pirított zsemlemorzsával és tegyük rá az almakeveréket.
-
Lépés 5
A rétest egy konyharuha segítségével tekerjük fel.
-
Lépés 6
Helyezzük a rétest sütőpapírral bélelt tepsibe és olvasztott vajjal kenjük meg.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük, porcukorral megszórva tálaljuk!
Ha nincs otthon zsemlemorzsa, akkor összetört kukaricapelyhet is használhatunk helyette.