Ólomüveg hatású mézeskalács dísz
- kb. 6 - 7 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8-10 mézeskalácshoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- 1 cs. vegyes színes töltetlen savanyú cukorka apróra törve
- Kevés tej
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát vegyük ki a csomagolásból, lisztezett deszkán nyújtsuk 3 - 4 mm vastagságúra.
-
Lépés 3
Válasszunk karácsonyi motívumú kiszúrókat, kisebbeket és nagyobbakat egyaránt.
-
Lépés 4
A nagyobbakkal szúrjuk ki a süteményeket, majd a kisebb méretű kiszúrókkal lyukasszuk ki a nagyokat. Egy helyen szúrjunk lyukat is a süteménybe, ide fogjuk fűzni a zsinórt.
-
Lépés 5
A savanyú cukorkát erős zacskóban, sodrófa segítségével törjük apróra, morzsalékosra.
-
Lépés 6
A süteményeket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd tejjel kenjük meg.
-
Lépés 7
A sütemények közepére tegyünk egy mokkáskanálnyi cukormorzsát, vagy amennyit a forma megkíván.
-
Lépés 8
A kekszeket előmelegített sütőben 6 - 7 perc alatt süssük készre, majd a sütőpapíron hagyjuk kihűlni, majd a zsinórnak szánt furatot még melegen, amikor még puha a tészta, újra lyukasszuk át.
A cukorkás mézesek tárolásakor vigyázzunk, mert összeragadhatnak. Legjobb, ha nem tesszük őket egymásra.