Ónémet savanyúkáposztás lepény
0 Bewertungen
- 40 perc
- 210 °C
- 190 °C
- kb. 15-20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g füstölt szalonna finomra aprítva
- 1 fej hagyma vékonyra szeletelve
- 1 tk kömény
- 350 g savanyúkáposzta
- 250 g tejföl
- 2 tojás
- 100 g sajt reszelve
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A szalonnát és hagymát pirítsuk át, köménnyel keverjük össze.
-
Lépés 3
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és tegyük sütőformába.
-
Lépés 4
A szalonnás-hagymás keveréket halmozzuk a tésztára, és erre tegyük a kifacsart savanyúkáposztát.
-
Lépés 5
A tejfölt, tojást és sajtot keverjük össze, és öntsük rá.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 40 percig süssük, amíg aranybarna nem lesz.
Tipp
Még finomabb, ha az aranybarnára sült lepényre tálaláskor plusz tejfölt is teszünk a tetejére!