Óriás fahéjas csiga
- 35-40 perc
- 170°C
- 150°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók egy fahéjas csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 80 g barna cukor
- 1,5 tk. fahéj
- 0,5 tk. őrölt kardamom
- 60 g olvasztott vaj
- 50 g mazsola finomra aprítva
- 250 ml csokoládészósz
- kevés porcukor a szóráshoz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A cukrot a fahéjjal és a kardamommal összekeverjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megkenjük kb. 40 g olvasztott vajjal. A tésztát megszórjuk a cukorral és a mazsolával és 8 tésztacsíkot vágunk belőle.
-
Lépés 3
Az első tésztacsíkot szorosan feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A további tésztacsíkokat egymás után szorosan köré tekerjük, így egy nagy tésztacsigát kapunk. A maradék vajjal megkenjük az egészet.
-
Lépés 4
A sütőben a legalsó sínen 35-45 perc alatt aranybarnára sütjük. Végül 10 percig pihentetjük. Csokoládészósszal tálaljuk.
Gyorsan elkészíthető csokiszószhoz feldarabolunk 120 g tejcsokoládét és 100 ml tejszínnel és 100 ml tejjel kevergetés mellett addig melegítjük, míg a hozzávalók teljesen össze nem olvadnak.