Óriás S’Mores a grillről
A S’Mores egy csupán néhány összetevőből elkészíthető amerikai desszert, amely rendkívül népszerű tábortűz mellett, vagy akár kempingezés során. Receptünk segítségével könnyedén elkészítheted ezt az ellenállhatatlan finomságot a grillsütőben is – éppen ezért ideális a nyári grillezéshez.
- kb. 20-25 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 óriás S'Mores-hez:
- 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
- 400 g csokoládé (pl. 300 g tejcsokoládé és 100 g étcsokoládé)
- 300-400 g pillecukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A grillsütőt az utasítások szerint előkészítjük, a sütőkövet felmelegítjük. A grillsütő fedelét lezárjuk és 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a felesleges sütőpapírt szorosan a tészta mellett levágjuk, hogy a grillben ne égjen el.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőkövön kb. 10-15 percig zárt fedővel aranybarnára sütjük, majd levesszük a grillről és hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A megsült omlós tésztát durvára morzsoljuk és 2/3-át egy tűzálló tálba (ø kb. 26-28 cm) helyezzük, az apró darabokra tört csokoládét ráhelyezzük és a pillecukrot kör alakban rászórjuk. Majd a grillen közvetett hővel kb. 10 percig, zárt fedő mellett sütjük.
-
Lépés 5
Végül a maradék omlós tészta darabokkal díszítjük, levesszük a grillről és azonnal tálaljuk.
Elkészítés előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 200 °C-on (alsó/felső sütéses) vagy 180 °C-on (hőlégkeveréses).