őszibarackos sütemény morzsával

Őszibarackos sütemény

morzsával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
4 / 5
1 Bewertung
  • kb. 40 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 250 g őszibarack (alternatíva: konzerv) szeletekre vágva
  • 500 g túró
  • 250 g tejföl
  • 3 tojássárgája
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 150 g porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. reszelt citromhéj és citromlé

A morzsához:

  • 100 g liszt
  • 80 g vaj
  • 70 g cukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót, a tejfölt, a tojássárgáját, a vaníliás pudingport, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citromlevet összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy kisebb tepsibe tesszük (20x30 cm). A túrós tölteléket eloszlatjuk a tésztán, majd az őszibarackszeletekkel befedjük.

  4. Lépés 4

    A morzsához az alapanyagokat összegyúrjuk és a süteményre morzsoljuk.

  5. Lépés 5

    Az őszibarackos süteményt a sütő középső sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A sütemény alapja a tészta és a túrós keverék, melyet bármilyen idénygyümölccsel elkészíthetünk (pl. cseresznye, áfonya, nektarin, szilva, stb.)

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!