Őzfilé rétestésztában
- kb. 15 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
- 4 ek vaj
- 1 fej hagyma felaprítva
- 50 g gomba felkockázva
- 50 g füstölt hús felkockázva
- 1/2 csokor petrezselyem felaprítva
- kb. 600 g őzgerinc kicsontozva
- Só, bors ízlés szerint
- vaj a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A hagymát 2 evőkanál vajon süssük üvegesre, a gombát és a füstölt húst adjuk hozzá, és rövid ideig pirítsuk. Petrezselyemmel, sóval és borssal fűszerezzük.
-
Lépés 3
Az őzhúst sózzuk és borsozzuk, a maradék vajat forrósítsuk fel, a húst forgassuk át a forró vajon, hogy a széle kérget kapjon, majd tegyük félre hűlni.
-
Lépés 4
A hagymás - gombás masszát turmixoljuk össze.
-
Lépés 5
2 réteslapot fektessünk egymásra, és kenjük rá a pürésített masszát. Fektessük rá a kihűlt őzgerincet, és tekerjük fel a rétest.
-
Lépés 6
A tésztát olvasztott vajjal kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük. Vegye ki a sütőből és további 5 - 10 percig pihentessük, majd tálaljuk.
A maradék rétestészta légmentes csomagolásban hűtőszekrényben tárolva egy – két napig tárolható.