Őzfilé rétestésztában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 4 ek vaj
  • 1 fej hagyma felaprítva
  • 50 g gomba felkockázva
  • 50 g füstölt hús felkockázva
  • 1/2 csokor petrezselyem felaprítva
  • kb. 600 g őzgerinc kicsontozva
  • Só, bors ízlés szerint
  • vaj a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát 2 evőkanál vajon süssük üvegesre, a gombát és a füstölt húst adjuk hozzá, és rövid ideig pirítsuk. Petrezselyemmel, sóval és borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    Az őzhúst sózzuk és borsozzuk, a maradék vajat forrósítsuk fel, a húst forgassuk át a forró vajon, hogy a széle kérget kapjon, majd tegyük félre hűlni.

  4. Lépés 4

    A hagymás - gombás masszát turmixoljuk össze.

  5. Lépés 5

    2 réteslapot fektessünk egymásra, és kenjük rá a pürésített masszát. Fektessük rá a kihűlt őzgerincet, és tekerjük fel a rétest.

  6. Lépés 6

    A tésztát olvasztott vajjal kenjük meg, és előmelegített sütőben kb. 15 percig süssük. Vegye ki a sütőből és további 5 - 10 percig pihentessük, majd tálaljuk.

Tipp

A maradék rétestészta légmentes csomagolásban hűtőszekrényben tárolva egy – két napig tárolható.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!