Padlizsános tallérok
Függetlenül attól, hogy köretként szolgálnak a következő grill partihoz, vagy harapnivalóként egy könnyed nyári estén a teraszon ücsörögve, a ropogós padlizsános tallérok tökéletes választás lehet! Gyors és egyszerű a kedvenc augusztusi szezonális zöldségünkkel.
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 125 g krémsajt
- 1 marék friss menta apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 8 szelet padlizsán (vagy cukkini)
- 1 ek. olívaolaj
- őrölt só és bors
- Friss menta a díszítéshez
Friss leveles tészta
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában egyszer, széltében pedig háromszor vágjuk el úgy, hogy 8 egyforma részt kapjunk. Villával nyomkodjuk meg a közepét.
-
Lépés 3
Keverjük össze a krémsajtot, a fokhagymát és a mentát, ízesítsük sóval és borssal. Mindegyik négyzetre tegyünk egy keveset ebből a keverékből. Kenjük be a padlizsánszeleteket olívaolajjal, majd a méretétől függően mindegyik négyzetre tegyünk 1-2 szeletet. Ízlés szerint még sózhatjuk, borsozhatjuk.
-
Lépés 4
A tallérokat a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Díszítsük friss mentával tálaláskor.
Szórjuk reszelt parmezánt a padlizsán szeletekre.