Paradicsommal és mozzarellával töltött leveles tészta
- 12 – 15 perc
- 210 ºC
- 190 ºC
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 fő részére:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 mogyoróhagyma apróra vágva
- 12-15 db koktélparadicsom magozva, kockára vágva
- 1 gerezd fokhagyma összenyomva
- 1 ek olívaolaj
- 125 g mozzarella kockára vágva
- Friss bazsalikom apróra vágva
- Só, bors ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mogyoróhagymát vágjuk apróra és olívaolajon pirítsuk meg.
-
Lépés 3
A paradicsomot negyedeljük el, magozzuk ki és vágjuk kis kockákra, majd adjuk a pirított hagymához, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és fokhagymával.
-
Lépés 4
A mozzarellát és a bazsalikomot adjuk hozzá a paradicsomos töltelékhez.
-
Lépés 5
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és vágjuk 15 négyzetre (8 x 8 cm nagyságúra), és a felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
Minden tészta közepére helyezzünk egy kanál tölteléket, és átlósan hajtsuk össze, hogy háromszöget kapjunk. Egy villával a széleit jól nyomjuk le.
-
Lépés 7
Előmelegített sütőben középső sínen 10-12 percig süssük.
Mozzarella helyett használhatunk feta sajtot is. Friss mediterrán salátával tálaljuk!