paradicsomos-húsos Izé

Paradicsomos-húsos Izé

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ez rémisztő lesz… Ha Halloween partira készülsz, a paradicsomos darált hússal töltött kezeink leveles tésztából nem maradhatnak el. Ijesztő látvány, de hihetetlenül finom! Készítsd el Izét otthon!

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók 2 db kenyérhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta kettős csomagolás 600 g
  • 250 g vegyes darált hús
  • 1 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 1 kis hagyma apróra vágva
  • 3 ek. Olívaolaj a sütéshez
  • 300 g kockára vágott paradicsom (konzerv)
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • tetszés szerint 10 mandula félbevágva (a körmökhöz)
  • Só, bors, oregánó
Ez rémisztő lesz… Ha Halloween partira készülsz, a paradicsomos darált hússal töltött kezeink leveles tésztából nem maradhatnak el. Ijesztő látvány, de hihetetlenül finom! Készítsd el Izét otthon!

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A töltelékhez az olívaolajon megpirítjuk a hagymát, a darált húst és a fokhagymát.

  2. Lépés 2

    Hozzáadjuk a paradicsomot, és 20 percig pároljuk. Sóval, borssal és oregánóval fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    Közben kartonpapírból kivágunk egy nagy kézformát. A kézsablonunk legyen körülbelül akkora, hogy 2 kéz férjen el minden leveles tésztán.

  4. Lépés 4

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  5. Lépés 5

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd a sablon segítségével két-két kezet vágunk ki belőle.

  6. Lépés 6

    2 leveles tészta kezet egy sütőpapírral borított tepsire helyezünk, majd megkenjük a töltelékkel, úgy, hogy körben 5 mm-es peremet hagyunk.

  7. Lépés 7

    A tészta széleit megkenjük az elkevert tojással, majd a maradék tésztakezeket rátesszük a töltelékes kezekre úgy, hogy azok pontosan illeszkedjenek. A tészta széleit villával erősen összenyomkodjuk.

  8. Lépés 8

    A tésztakezek tetejét megkenjük a tojással Az ujjakat (a körmökhöz) tetszés szerint díszíthetjük felezett mandulákkal.

  9. Lépés 9

    A sütő alulról második rácsán kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A sablonhoz használjunk vékony kartont, például készíthetjük gabonapelyhes dobozból. A kezünket szétterpesztett ujjakkal a kartonra tesszük, és ceruzával körberajzoljuk. Ezután kivágjuk. A maradék tésztát megkenhetjük a maradék tojással, megszórhatjuk reszelt sajttal vagy magvakkal, és 200 °C-on kb. 15 percig sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!