Paradicsomos – paprikás lepény

Paradicsomos-paprikás lepény

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

Igazi nyári vitaminbomba ez a paradicsomos-paprikás lepény! Tökéletes vacsora, könnyed és tápláló.

  • kb. 30 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tepsi lepényhez:

A szószhoz:

  • 4 ek paradicsomszósz
  • 2 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 ek petrezselyem finomra vágva
  • 1 ek kakukkfű vagy rozmaring
  • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A paprikát hosszában felezzük el, magozzuk ki, és még vágjuk félbe. A szószhoz a paradicsomszószt, olívaolajat, fokhagymát, petrezselymet, csipet sót és borsot jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, a paradicsomos szószt kenjük rá, erre halmozzuk a paprikaszeleteket és a felezett paradicsomot, a széleken 2 cm-t hagyjunk szabadon.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 30 percig süssük.

  5. Lépés 5

    Vegyük ki a sütőből, szórja meg a friss rozmaring és kakukkfű levelekkel, és tálaljuk.

Tipp

Ez a lepény akkor lesz igazán finom, ha a paprikát előzőleg olívaolajjal, fokhagymával, rozmaringgal és kakukkfűvel 250 °C-on kb. 10 percig pároljuk. Így a paprika íze még intenzívebb lesz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!