Paradicsomos quiche ricottával
0 Bewertungen
- kb. 35 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 40 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 500 g koktélparadicsom félbe vágva
- 500 g ricotta
- 8 tojás
- 1 köteg snidling felaprítva
- Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és helyezzük kivajazott négyszögletű sütőformába. A széleket illesszük a forma széléhez, az esetleg kilógó tésztát vágjuk le.
-
Lépés 3
A ricottát, tojást és az aprított snidlinget keverjük össze. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük.
-
Lépés 4
A ricottamasszát öntsük a tésztával bélelt sütőformába, és halmozzuk rá a félbevágott paradicsomokat.
-
Lépés 5
A quichet előmelegített sütőben alsó sínen kb. 35 perc alatt süssük készre.
Tipp
Ha nincsen négyszögletű sütőformánk, nyugodtan használhatunk kerek formát is.