Paradicsomos quiche rozmaringos morzsával
Frissen szedtél paradicsomot a kertből? Akkor próbáld ki ezt az igazán nyári finom és könnyed paradicsomos quiche-t rozmaringos morzsával vacsorára.
- kb. 40 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 10 paradicsom elfelezve
- 2 ek. méz
- 4 szál rozmaring aprítva
- 1 gerezd fokhagyma préselve
- 75 g vaj
- 100 g liszt
- Só és bors őrölve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy formába fektetjük (alternatíva: kivajazott formába is tehetjük, ekkor a sütőpapírt levesszük róla). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk.
-
Lépés 3
A rozmaringos morzsához a vajat, rozmaringot, fokhagymát, lisztet, sót és borsot az ujjainkkal darabosra gyúrjuk.
-
Lépés 4
A fél paradicsomokat a tésztára rendezzük és a rozmaringos morzsával megszórjuk.
-
Lépés 5
A sütő legalsó sínén kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Vegán változathoz a vaj helyett használjunk vegán terméket.