Party-falatok mártogatóval
- 10-15 perc
- 200 °C
- 180 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 db-hoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 8 db frankfurti vagy mini bécsi virsli (kb. 400g)
- 1 felvert tojás
A mártogatóhoz:
- 125 g tejföl
- 3 ek olaj
- 3 ek tejszín
- 2 ek mustár
- 2 ek méz
- Fél narancs leve
- Fél narancs apróra kockázva
- Só, bors, gyömbér ízlés szerint
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mártogatóhoz a tejfölt keverjük ki, majd az olajjal keverjük simára. Adjuk hozzá a tejszínt, mustárt, mézet, narancslevet és a fűszereket, és jól keverjük össze.
-
Lépés 3
A pizzatésztát vegyük ki a hűtőből, és vágjuk 8 egyforma csíkra.
-
Lépés 4
A virslik végét vágjuk be, fektessük a tésztacsíkra és tekerjük fel.
-
Lépés 5
A tésztába tekert virsliket fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, és a tésztát felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10-15 perc alatt süssük készre.
Figyeljünk arra, hogy ha nem bőrös virslit vásárolunk, hanem műanyag csomagolásút, akkor az előkészítésnél húzzuk le a műanyag borítást a virslikről!