Paszternákos-sárgarépás lepény
Zöldségleves másképp? A sárgarépa, a paszternák és a fehérrépa különösen jól illik ehhez a télies lepényhez. A gyökérzöldségeket nem csak a levesbe tudjuk felhasználni, akár maradékokból is elkészíthető ez az isteni recept.
- 15-20 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók 1 lepényhez:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 2 sárgarépa
- 2 paszternák
- 2 ek olaj
- 1 ek curry
- 125 g créme fraîche (krémsajt)
- 6 levél friss lestyán
- 10 diószem
- őrölt só és bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A sárgarépát és a paszternákot az olajjal, a curryvel, a sóval és a borssal összekeverjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt a tepsibe kitekerjük és megkenjük a krémsajttal.
-
Lépés 4
A krémsajtot megszórjuk a lestyánlevéllel, és a zöldségeket egyenletesen elosztlatjuk, majd megszórjuk dióval.
-
Lépés 5
A lepényt a sütőben az alsó sínen 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Mogyorót vagy pekándiót is használhatunk a dió helyett.