Pásztor pitéje
- kb. 45 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 40 perc
Hozzávalók Hozzávalók 1 tortaformához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 1 kg burgonya hámozva, apróra vágva
- 750 g darált hús
- 2 szál sárgarépa hámozva, felaprítva
- 2 közepes fej hagyma apróra vágva
- 1-2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 ek paradicsomszósz
- 1 tk ételízesítő
- 200 ml tej
- szerecsendió őrölve
- édesnemes paprika
- só fehér bors
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A burgonyát hámozzük meg, mossuk meg, és vágjuk apróra. Sós vízben főzzük meg.
-
Lépés 3
A darált húst serpenyőben forró olajon süssük át. Sóval, borssal és paprikával fűszerezzük. A hagymát, fokhagymát és sárgarépát adjuk hozzá, pároljuk tovább. A paradicsomszószt is keverjük bele.
-
Lépés 4
Öntsük fel 1/4 l vízzel, és forraljuk fel. Az ételízesítőt is adjuk hozzá, 8 - 10 percig főzzük, amíg a leve elfő.
-
Lépés 5
A burgonyát szűrjük le, és törjük apróra. Adjuk hozzá a tejet, keverjük simára. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
-
Lépés 6
A friss linzertésztát tegyük az előkészített sütőformába, jól nyomkodjuk bele, a kilógó tésztaszéleket pedig vágjuk le.
-
Lépés 7
A darált húst halmozzuk a tésztaalapra. A burgonyapürét simítsuk rá, és előmelegített sütőben az első 15 percben süssük a sütő alján, majd további 30 percig pedig középső sínen.
Ételízesítő helyett használhatunk 1 db zöldségleves kockát is.